Hallo daar! Ik ben Annelou Vingerhoets, ook wel bekend als de ideeënmachine. Als creatieve geest stroomt mijn hoofd over van allerlei uiteenlopende ideeën. In mijn studie New design & attituden heb ik me graag vastgebeten in vraagstukken rond identiteit, zowel van individuen als van merken en organisaties. Ik vind het boeiend om te ontdekken hoe zij zich positioneren in onze maatschappij en welke ethische aspecten daarbij een rol spelen.
Met een knipoog benader ik graag mijn onderwerpen, en ik houd ervan om niet al te serieus te zijn. In mijn werk kun je dan ook vaak een vleugje cynisme en sarcasme terugvinden. Clichés hebben een haat-liefde verhouding met mij, en ik geniet ervan om ze op een creatieve en eigenzinnige manier te benaderen. Door het gebruik van mijn eigen stijl en beeldtaal, die ik tijdens mijn studie aan het St Joost heb ontwikkeld, kan ik krachtige statements maken en verhalen vastleggen in beelden. Snelheid is mijn kracht; ik genereer niet alleen veel ideeën, maar produceer ook veel beeldmateriaal, waarbij ik zorgvuldig een selectie maak om verder uit te werken.
Grafisch ontwerp is mijn passie, vooral als het gaat om 2D-design. Mijn creatieve proces begint vaak analoog, om het vervolgens digitaal te verwerken. Ik ben dol op het experimenteren met diverse technieken, zoals collage, typografie, fotografie, handmatig schilderen, zeefdruk en RISOprint. Deze variëteit stelt me in staat om een breed scala aan ontwerpen te creëren en mijn creativiteit volledig tot uiting te brengen. Naast grafisch ontwerp vind ik ook art direction, branding, typografie, fotografie en styling interessant.
 opleiding
Media vormgever
SintLucas - Boxtel
2014 - 2018 
New Design & Attitudes
St. Joost School of Art & Design - 's-Hertogenbosch
2019 - 2023 

Exposities

2023
Dutch Design Week
"Class of 2023", St. Joost School of Art & Design
Klokgebouw, Eindhoven
2023
"NOW SHOW", St. Joost School of Art & Design
's-Hertogenbosch
2022
Groepsexposttie "Spurt"
Brack, Breda

Ervaring
The Cre8ion-Lab - 's-Hertogenbosch 
nov 2023 - heden 
Stage design
The Cre8ion-Lab - 's-Hertogenbosch 
sep 2022 - dec 2022 
Media designer
Greenhouse - Eindhoven
 jan 2019 - jul 2019
Stage mediavormgeving
Big bird Media - Berlicum 
feb 2018-jun 2018 
Stage DTP/concept
Shoeby Fashion - 's-Hertogenbosch 
 aug 2016-jan 2017
Vrijwilligerswerk vormgeving
Stichting musical Den Bosch 800
 2017
Back to Top